2016. március 12., szombat

Libikóka, 1961 - próba

Színházakban szinte mindig rendkívül sikeres produkciók a kétszemélyes darabok. Többnyire ismert, népszerű színészek kedvéért szoktak ilyesmit elővenni, mintegy jutalomjátékként. Gábor Miklós a Madách Színházban már túl volt a műfaj egy sikerszériáján Tolnay Klárival, amikor 1957-ben Hartog: Családi ágy című bulvár-darabjában egy házaspár életének stációit játszhatták el az esküvőtől gyermekeik felnőtté válásáig.

1961-ben ismét egy bulvár-darabbal rukkolt elő a színház, ez volt Gibson amerikai szerző eredetileg Ketten a hintán (Two for the Seesaw) címmel írt színműve, amelynek ősbemutatóján Henry Fonda és Anne Bancroft játszották Jerry és Gittel szerepét. S ha már az eredetnél tartunk, 1962-ben Robert Wise filmet rendezett belőle Shirley MacLaine és Robert Mitchum közreműködésével.

A Madáchban Váradi Hédi volt Gábor Miklós partnere, rendezője pedig Ádám Ottó. A premiert október 20-án tartották.



Itt megszemlélhetjük, hogy Gábor Miklós pályájának milyen időszakában, milyen szerepek környezetében kapta ezt a feladatot - közvetlenül az Elveszett paradicsom Sebők Zoltánja után.  Következő szerepe pedig Hamlet lesz...


Első alkalommal a boldog emlékezetű Film Színház Muzsika segítségével látogassunk el egy próbára. A képes beszámoló az 1961. évi 41. számban jelent meg:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése