2014. október 4., szombat

Apa és lánya 1992-ben

A facebook-on egy kedves virtuális ismerősöm hívta fel az én  figyelmemet is arra, hogy csütörtökön (október 2.) az m3 televízió műsorán egy kedves, rövid műsort lehetett viszontlátni, egy közös beszélgetést Gábor Miklóssal és lányával, Júliával a Kávé habbal című, jó másfél évtizeddel ezelőtt futó népszerű kellemes, Szilágyi János riporter által jegyzett műsor-sorozatból.

Az első szavam a köszönet Beátának, hogy ezt megtalálta és megosztotta.

A második szavam a bosszankodás, mert még az RTV Részletes-ből sem tudható meg az az információ, hogy a semleges "Kávé habbal" műsor egyes folytatásai kiket is rejtenek - pedig sok kiváló és érdekes ember volt a retro-csatorna által mostanában újra nézhető sorozat alanya. A internetes fő-műsorlelőhelyen sem a legjobb megoldást választották a szerkesztők: az egy-egy műsorral kapcsolatos elsődleges információk rendkívül szűkszavúak. Ez azt jelenti, hogy például a Kávé habbal műsor esetében minden egyes alkalommal külön-külön rá kell kattintgatni a címre, ha az ember meg akarja tudni, hogy abban az adásban kiket is láthat, pedig az a néhány név simán elférne a főoldalon is. Nemcsak ebben, hanem valamennyi műsorban sokkal gyorsabban és alaposabban lehetne tájékozódni, ha a minimális címen kívül ez az első "blikk" még adna némi fogódzót, aztán a bővebb részletek tényleg jó helyen lennének a háttérben.

Forrás: nava.hu

A harmadik szavam viszont újra az öröm, mert a Nemzeti Audiovizuális Archívumban - ez az a NAVA, amiről már írtam részletesen itt a blogban - az apa-lánya riport máris megtalálható, méghozzá nyilvánosan: tehát nem kell bemenni hozzá valamelyik NAVA-pontra, hanem otthon, kényelmesen, bármikor megnézhető. Ezt az egészet pedig azért írtam le, hogy megmutathassam a lelőhelyet azoknak, akiket ez a műsor érdekel és szintén nem vették észre, vagy nem volt idejük megnézni. 

A műsor előtt itt van még egy "lopott" kép a Nők Lapja 2004. évi 12. számából, ahol együtt van a család - nyilván jóval korábban készült, hiszen Ruttkai Éva 1986 őszén meghalt.

Gábor Júlia a szüleivel és anyai nagymamájával

Magáról a műsorról felesleges lenne bármit mondanom, hiszen akit érdekel, most innét meg tudja nézni. Talán csak annyit, hogy ritka pillanatot rögzített, mert egyetlen alkalom volt, amikor apa és lánya így megjelent a nyilvánosság előtt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése