2023. december 1., péntek

Gábor Miklós lexikon - összesített mutató

Egy év alatt végére értünk a Gábor Miklós lexikonnak!

 


 

 

Az első fejezetet, az A betűvel kezdődő filmeket, színházi előadásokat és más területeket felölelő fontos szócikkeket 2022. november 12-én tettem közzé, az utolsót pedig két hete, november 14-én (ami egyébként a V betű, ugyanis Z-vel kezdődő szócikk egyelőre nincs a lexikonban, mert Gábor Miklós egyetlen filmje vagy színházi előadása sem kezdődött ezzel a betűvel). 

Még készítettem egy posztot, mert úgy érzem, segíteni fog egy teljes tartalomjegyzék, amelyből bármelyik betű tartalma egy pillanat alatt elérhető.

 

Kellemes böngészést kívánok, és egyúttal szép emlékek felidézését!

 

Megosztani szabad!!!

 

Gábor Miklós lexikon "A"

Gábor Miklós lexikon "B"

Gábor Miklós lexikon "C"

Gábor Miklós lexikon "D"

Gábor Miklós lexikon - "E"

Gábor Miklós lexikon "F"

Gábor Miklós lexikon "G"

Gábor Miklós lexikon "H"

Gábor Miklós lexikon "I"

Gábor Miklós lexikon "J"

Gábor Miklós lexikon "K"

Gábor Miklós lexikon "L"

Gábor Miklós lexikon  "M"

Gábor Miklós lexikon  "N" 

Gábor Miklós lexikon "O"

Gábor Miklós lexikon "P"

Gábor Miklós lexikon  "R"

Gábor Miklós lexikon  "S"

Gábor Miklós lexikon  "T"

Gábor Miklós lexikon  "U"

Gábor Miklós lexikon  "V"


A lexikon anyaga a facebookon is fellelhető, a szintén In memoriam Gábor Miklós címet viselő oldalon, a fényképes albumok között, ugyancsak betűk szerinti csoportosításban. 

És készül a lexikonnak egy ezen az anyagon alapuló, sokkal bővítettebb változata, amit majd egyszer nagyon szeretnék kézbevehető könyvként megjelentetni!

 

3 megjegyzés:

  1. Ahogy távolodunk a 20. sz.-tól, egyre több olyan színházkedvelő van, akinek az akkori előadások és szereplői ismeretlenek. A GM lexikon befejezése után meg kéne próbálni olyan anyagot összegyűjteni, ami segít elhelyezni őt korában, pályatársai között. Hogy nyilatkozott ő róluk és ők róla.

    VálaszTörlés
  2. A blogban már van több ilyen poszt: Ferrari Violetta, Békés Itala, Fodor Géza, Balázsovits Lajos, Vámos László - most hirtelen ezek jutnak eszembe. Jobb oldalon a címkék között érdemes rákeresni ezekre a nevekre és előjönnek a posztok. A teljes lexikonban pedig elég sok ilyen szócikk van készülőben!

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a hatalmas munkához, amely nagyon hasznos és nagyon sok örömet okoz más rajongóknak is! Remélem, megvalósul a könyvváltozat, hamarosan!

    VálaszTörlés