2015. október 3., szombat

Játék a múzeumban - kritika

Legutóbb a Játék a múzeumban című 1965-ben forgatott filmet és szereplőit mutattam be röviden, most következzen egy kritikai visszhang. Írta Geszti Pál, megjelent a Film Színház Muzsika 1966. évi 6. számában:
Dallos Máriával

4 megjegyzés:

 1. Szia Kati !
  Bemutatták ezt a filmet anno? Meglepne ha igen, és abszolute nem emlékeznék rá. Dallos Mária nevét sem hallottam sosem. Most jut eszembe, hogy volt egy eset a Balatonnál, ahol egy lány, aki Pásztori Walter nevű bencés pappal volt ott, belefulladt a vízbe. Talán vitorláztak... vihar jött , és a lány nem tudott kimenekülni, a pap igen.
  Na, ezt aztán nem lehetett megbocsátani... Akkortájt hallottam, h készült valami film, amiben szintén egy szerzetes szerepelt, persze negatív alakként. Tán ez lenne az?
  Puszi: Éva

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Éva, örülök, hogy elolvastad :) A filmet bemutatták, azóta egyszer-kétszer volt a tv-ben is, de nem túl gyakran. Hogy ahhoz a balatoni sztorihoz volt-e köze, nem tudom. Ez egy kisregényből készült, írta Huszty Tamás, 1959-ben jelent meg. Én olvastam is, meglehetős pontosan követi a film. Ebben Barcza tanár úr nem negatív szereplő, inkább áldozat. Dallos Máriának úgy tűnik, ez volt az egyetlen filmszerepe. Akkoriban volt a filmgyárban valamiféle filmszínészképző tanfolyam, azon tűnt fel, de aztán valamiért nem maradt a szakmában. Majd írok priviben is, puszi!

   Törlés
 2. Üdv! Szeretnem megnezni a filmet de sajnos sehol nem talalom! Tud valaki segiteni?

  VálaszTörlés